Servicii oferite de Ingepo Consulting

 • Informaţiile în afaceri, sau în orice alt domeniu de activitate, constituie un element esenţial pentru asigurarea succesului personal sau al societăţii Dumneavostră.

  Vă asigurăm consultanţă de cel mai înalt nivel în acest domeniu, exclusive din surse deschise, accesibile oricui, dar pe care specialiştii noştrii ştiu să le găsească, evalueze, exploateze, analizeze şi integreze în materiale finite extrem de utile Dumneavoastră.

  1. În Romania

  Doriţi să vă constituiţi o firmă şi nu cunoaşteţi aproape nimic despre formalităţile necesare? Este suficient ca ne cunoaşteti pe noi. Vă putem îndruma, profesionist şi eficient în tot hăţişul birocratic, în condiţii avantajoase, pe care le convenim împreună.

  Doriţi să vă convingeţi că firma Dvs. este eficientă şi işi foloseşte la maxim posibilităţile? Vă putem oferi o evaluare profesionistă, împreună cu un set de măsuri pentru creşterea eficienţei.

  Aveţi nevoie de informaţii de piaţă detaliate pe segmentul Dvs. de activitate? Continuaţi-vă activitatea curentă, în paralel specialiştii noştri vor face studiile respective pentru Dumneavoastra.

  Trebuie să întocmiţi o lucrare mai pretenţioasă şi nu dispuneţi de timpul necesar, sau subiectul nu vă este suficient de familiar? Vă oferim propuneri pentru o structură, bibliografia selectivă, un rezumat al principalelor idei, sau chiar lucrarea în forma ei finală.

 • 2. În străinătate:

  Doriţi să vă extindeţi afacerea pe o piaţă externă? Vă putem pune la dispoziţie datele necesare luării unei decizii în cunoştinţă de cauză.

  Se spune ca cele mai profitabile afaceri se obţin în zone cu situaţia nesigură, de tensiune şi conflict. Care sunt riscurile la care vă puteţi aştepta? Evaluările şi previziunile noastre vă pot ajuta să gasiţi un răspuns edificator.

  Doriţi să vă facilităm legături de afaceri într-un domeniu pe care nu-l cunoaşteţi? Vă oferim datele necesare, mergând până la a vă stabili întalnirile dorite, eventual un specialist al nostru se poate deplasa înainte, sau împreună cu Dumneavoastră pentru pregătirea şi derularea activităţii.

  Toate aceste servicii şi multe altele, cu promptitudine şi eficienţă, în cadrul unui contract de consultanţă, pentru care vă asigurăm de profesionalismul şi confidenţialitatea noastră.

  De ce să folosiţi timpul unora din angajaţii Dvs., mai eficienţi în domeniile în care sunt specializaţi, când ne aveţi pe noi?! Vă aşteptăm!

  Cu consideraţie,

  PREŞEDINTE

  DIRECTOR GENERAL
  Corneliu Pivariu

Întrebări şi răspunsuri

 • 1. Ce presupune serviciul oferit de Ingepo prin  cercetarea condiţiilor existente pe o piaţă externă pentru un anumit gen de afaceri? Cât durează o astfel de cercetare şi cum se realizează?
  Cercetarea de piaţă permite cunoaşterea situaţiei prezente şi a perspectivelor de evoluţie comercială şi financiară, stării de securitate regională, tendinţe şi planuri de dezvoltare şi relaţionare externă a statelor şi companiilor publice sau private din zonă, solicitări de oferte pe care acestea le lansează şi evaluarea acestora din punct de vedere al fiabilităţii, fezabilităţii şi profitabilităţii pentru partenerii români sau străini interesaţi.

  Timpul de realizare a unui serviciu oferit de Ingepo depinde de complexitatea solicitării şi de condiţiile contractuale convenite de Ingepo cu utilizatorul final.         

  2. Cum se raportează Ingepo la piaţa din România şi ce poate livra clienţilor de aici?
  Piaţa din România în domeniul intelligence-ului competitiv şi de afaceri privat nu este suficient de organizată, dezvoltată şi diversificată. Persoanele angrenate în afaceri nu posedă încă ''o cultură a consultingului'' pentru a apela la expertize specializate în domeniul lor de interes. În mediul de afaceri autohton şi străin românii penetrează încă din instinct, urmărind obiective pe termen scurt şi cu profituri maxime, uneori înregistrând eşecuri mari şi chiar irecuperabile. Mulţi oameni de afaceri din România sunt încă dominaţi de prejudecăţi politice şi ideologice de moment, eludându-se sau subestimându-se astfel, în mod eronat dar păgubos, potenţialul de afaceri real din unele ţări şi zone geografice.

  Serviciile oferite de Ingepo se adresează:

  -  studenţilor şi cursanţilor de la facultăţi, cursuri de masterat şi universitarilor din instituţiile de învăţământ superior civil şi militar de profil - relaţii internaţionale, securitate internaţională, intelligence şi altor persoane care doresc să se iniţieze sau să aprofundeze problemele ce intră în aria de cuprindere a tematicii în domeniu; 

  - personalului diplomatic român şi străin pentru completarea şi actualizarea cunoştinţelor despre ţara de acreditare şi regiunea ( zona ) geografică de dispunere a acesteia;

  - structurilor de profil guvernamentale şi parlamentare din România şi străinătate, consultând Ingepo în general şi PG în special ca o sursă deschisă, credibilă şi valoroasă, precum şi pentru o analiză comparată cu expertiza proprie şi alte expertize la dispoziţie;

  - ONG - urilor cu preocupări exprese sau cu interferenţe în domeniu, interesate unui schimb de opinii şi de expertiză;

  -  Ingepo oferă expertize în domeniul intelligence competitiv şi al afacerilor folosind, în exclusivitate, sursele deschise, necesare oamenilor de afaceri în scopul fundamentării studiilor de fezabilitate pentru iniţiative şi activităţi comerciale şi de investiţii şi alte forme de afaceri în ţări şi zone geografice de interes;

  - identifică, analizează factorii de risc în afaceri şi îi ierarhizează în baza datelor obţinute exclusiv din surse deschise, sub aspectul stabilităţii politice, economice, financiare şi chiar sociale în ţara şi regiunea ( zona ) geografică de interes, precum şi, din considerente de evitare a publicităţii, oferă, în regim de strictă confidenţialitate, date cu privire la bonitatea instituţiilor bancar financiare şi a unor potenţiali parteneri de afaceri din ţări şi zone de interes;     

 • 3. Care este expertiza Ingepo în evaluări şi previziuni privind evoluţia situaţiei într-o anumită zonă, ţară sau piaţă?
  Ingepo are o experienţă de aproape patru ani în domeniul consultanţei, perioadă în care a răspuns unor solicitări inclusiv pentru domenii care ţin de interesul unor foruri internaţionale, companii guvernamentale şi particulare din România sau din alte ţări. Expertiza Ingepo în evaluări şi previziuni este dată de creşterea graduală a numărului de solicitanţi ai produselor sale în străinătate. Totodată, este dată şi de notorietatea publică şi în domeniu a colaboratorilor săi care semnează în revista Pulsul Geostrategic , produs Ingepo, şi raportăm rezultatele bune obţinute la timpul relativ scurt parcurs de Ingepo de la intrarea sa in piaţă. 

  4. Care este portofoliul Ingepo şi ce s-a realizat privind selecţionarea de personal de conducere pentru companii naţionale şi multinaţionale?
  Ingepo este în măsură să răspundă oportun la solicitări pentru selecţionarea de personal de conducere pentru orice tip de societate.

  5. Care sunt sursele de informare Ingepo şi cine sunt colaboratorii Ingepo Consulting?
  Ingepo foloseşte numai surse deschise credibile şi în urma unei selecţii riguroase, numărul acestora apropiindu-se de 3.000, precum şi schimbul  de expertize reciproc avantajos  cu unii parteneri din străinătate cu activităţi similare Ingepo. 

sus