Dragă Corneliu,

Ganduri bune pentru cititori

 

Dragă Corneliu,

Multe mulțumiri pentru faptul că ne transmiteți excelentele dumneavoastră articole care ne țin la curent cu politica internațională în cele mai sensibile zone ale lumii. Temele pe care le abordați prezintă dificultăți pentru majoritatea oamenilor și numai cineva cu cunoștințele, experiența și înțelepciunea dumneavoastră se poate aventura să scrie despre ele. Personal, apreciez enorm articolele dumneavoastră și nu pot să-mi imaginez cum ar arăta Diplomat Magazine dacă ar fi lipsită de articolele dumneavoastră.

Vă rog să continuați să scrieți, să puneți în lumină și să împărtășiți cunoștințele dumneavoastră despre locuri de unde nu primim decât confuzie și dezinformare dela diverse surse.

Dr. Mayelinne de Lara – Editor, Diplomat Magazine - Olanda

 

Vă urez un An Nou cu suficiente resurse pentru a menține nivelul dumneavoastră de calitate și cunoaștere.

Aflu intotdeauna o mulțime de lucruri când studiez revista dumneavoastră. 

Decizia Dumneavoastră și a echipei Dumneavoastră de a nu mai publica ediția în limba engleză este cu certitudine una dificilă. Am admirat întotdeauna aria de acoperire și calitatea revistei Dumneavoastră. Am reușit să aflu o multitudine de lucruri despre o zonă care este neglijată de publicul german și mass media.

Am fost întotdeauna mândru că am contribuit la eforturile Dumneavoastră.

Gl. Bg. (ret.) Dieter Farwick – fost șef al operațiilor la Cartierul general NATO și al Serviciului de Informații al armatei germane

 

Reactia -înca una pe care nu noi am cerut-o- a Magazinului Diplomatic, nu poate decât sa ma bucure desi(,) bucuriile astea capata din ce în ce mai mult un caracter abstract pe care îl împărtășim între noi, cei care in mai modestă sau mai consistentă măsură producem Pulsul Geostrategic. Ceea ce spune acest mesaj, dupa opinia mea, este o realitate pe care nimeni n-are timp s-o purece mai cu amănuntul. Și anume că un grup de sufletisti , puțini la numar dar solizi la cunostinte, spun lucruri pe care marile firme nu le spun din varii motive- fie să nu-și supere patronii, fie să-i bucure, dar mai toti nu au SPIRITUL realitatilor pe care le prezinta așa cum o fac "băietii" de la PG care si-au risipit niste ani buni din viață acolo, în lumea pe care firmele cu vază (le) o  prezintă ca în "jocul tronurilor" sau în conformitate cu comenzile patronale în vreme ce o mână de oameni de la Carpați nu se sfiesc sa critice nici pe americani, nici pe israelieni, nici pe rusi, nici pe sirieni, dar facând asta sine ira et studio, ci cu responsabilitatea fiecarei litere scrise si cu  conștiința unei deontologii pe care nu o prea văd printre alte meridiane. Când Le Figaro și alți corifei cu ștaif de hârtie poleită iși permit orice si culeg lauri iar un "biet" românesc Puls le dă pas calitativ si din alte puncte de vedere, nu poate decat sa ne bucure. Eu personal, de peste un deceniu de cand colaboram, am vazut în aceasta colaborare nu un prilej de a mă face cunoscut (la vârsta mea e deja târziu), nici pentru a mai câștiga niste drepturi de autor ci, inainte de toate, de a face ca România să fie mai bine cunoscută, apreciată și evaluata la adevărata sa dimensiune. Vă rog să citiți în rândurile acestea ceea ce este scris printre ele. Ar trebui ca vechiul dicton, "cine are urechi de auzit, să audă" să fie chiar auzit Incolo, cu toată sinceritatea, nu voi mai comenta mesajele apreciative. Eu rămân credincios că dacă facem acest buletin nu este pentru a primi laude ocazionale. Daca asta nu se intelege....


înapoi Publicat în 2019-01-20 Imprimare sus