MARILE MANIPULĂRI din Epoca Modernă

MARILE MANIPULĂRI din Epoca Modernă

Editura : Proeditura, 2007.

Autor : Bernard Raquin.

Apărută in colecţia "Universuri secrete" cartea face o incursiune in marile manipulări istorice, cele mai multe fiind alese in secolul al XX-lea se pare din considerentul că sunt mai apropiate şi mai prezente nu numai in scrieri dar chiar in memoria noastră.

Structurat in opt capitole, volumul, are ca teză principală aceea că manipularea există de la inceputuri, iar marile mituri se bazează pe minciuni.

In capitolul I- "Inventarea unor fapte cu scopul de a conduce  propaganda," autorul, afirmă că societatea umană pare a fi guvernată de legea imaginarului, informaţia şi prin aceasta, propaganda şi apoi dezinformarea produc ştiri false, alarmiste, pentru a genera emoţii, pentru a se pătrunde in minţile noastre in vederea inoculării unor idei care să asigure in final manipularea noastră.

Capitolul II- "Teoriile manipulării," se ocupă atat de tehnicile de manipulare cat şi de fabricarea de mituri, toate in scopul exploatării credulităţii şi mistificării realităţii, iar pentru a ilustra progresele propagandei in secolul al XX-lea este citat un deputat englez, Arthur Ponsoby, care spunea: "Pe timp de război, să nu minţi inseamnă neglijenţă. Să bănuieşti o minciună inseamnă o faptă rea. Şi să susţii adevărul este o infracţiune."

In capitolul III - "Cum se poate instiga la revoluţie." Cine şi ce a fost Lenin, dar Troţki, cine a infiinţat poliţia secretă şi care-i erau misiunile, ce este o poliţie a minţilor şi de ce este necesar un guvern mondial, la aceste intrebări răspunde autorul in acest capitol.

Capitolul IV-" Cum pot fi fabricate falsele comploturi " se refera in special la una din cele mai mari dezinformări din istorie: Protocoalele Inţelepţilor Sionului şi la realizarea aşa zisului "guvern mondial."

In capitolul V, intitulat "Organizarea mişcărilor in masă," autorul, dezvăluie mecanismele "revoluţiilor democratice" in care politicienii şi manifestanţii interpretează, in direct la televiziune, rolurile ce le-au fost scrise de alţii, avand ca obiectiv inlocuirea conducerii existente cu un grup mai atent la interesele puterilor in joc.

Capitolul VI, "Manipularea de la distanţă şi armele parapsihologice" se referă la cercetările şi realizările mai vechi şi mai noi in domeniul parapsihologiei in influenţarea creierului şi citirea gandurilor.

In capitolul VII se tratează problema drogurilor , care pentru autor , inseamnă , incă o cale de manipulare a maselor , fie făcandu-i consumatori, fie făcand din această chestiune o problemă a societăţii la scară mare.

In ultimul capitol, autorul tratează una din cele mai nou intrate teme in atenţia tuturor, "Manipularea climei" (mareele negre, proiectul HAARP, războiul seismic şi tsunami), toate evenimentele climatice, care chiar pot fi influenţate, sunt folosite pentru controlul şi manipularea oamenilor.

Volumul pe care il prezentăm este cu atat mai remarcabil cu cat se adresează conştiinţei şi se doreşte un semnal şi un motiv să o trezească.

înapoi Publicat în 2008-03-05 Imprimare sus