The Outsourcing Handbook

The Outsourcing Handbook

Cum să realizati cu succes operaţiuni de externalizare

Autori: Mark J. Power; Kevin C. Desouza; Carlo Bonifazi

Editura: Kogan Page Ltd, SUA, 2006

Externalizarea diferitelor componente ale activităţilor firmelor este un fenomen in creştere, fiind folosită adesea ca un instrument eficace in competiţia globală de azi. Firmele care oferă astfel de servicii le fac de cele mai multe ori mai repede, mai ieftin şi mai bine. Multe firme externalizează in prezent diferite activităţi, de la componenta informatică şi financiară la marketing, resurse umane şi cercetare. Nu intotdeauna conducătorii acestor societăţi sunt pregătiţi pentru a face faţă provocărilor generate de această opţiune.

The Outsourcing Handbook vă prezintă strategia pe care orice manager o poate pune in practică, indiferent de dimensiunile societăţii sale. Cartea scoate in evidenţă capcanele cele mai uzuale ale externalizării şi descrie cele mai bune experienţe pozitive. Cu mult simţ practic şi bine structurată vă arată, pas cu pas, intregul proces de externalizare, inclusiv:

Luarea deciziilor strategice;

Definirea necesităţilor;

Deciziile vanzătorului;

Negocierea şi incheierea contractului de management;

Iniţierea proiectului şi transferarea activităţii;

Conducerea relaţiei cu partenerii externi;

Continuarea, modificarea şi incetarea contractului de externalizare;

Reluarea procesului

Scrisă intr-un stil accesibil, asemănător unui dialog, cartea vă ajută să stabiliţi un proces funcţional şi vă oferă cunoştinţele necesare pentru externalizarea cu succes a activităţilor pe care le doriţi.

Insăşi publicarea cărţii in editura de mai sus este o garanţie a calităţii lucrării şi aprecierile de care se bucură in randul specialiştilor in domeniu.

Cateva cuvinte despre autori:

Mark J. Power - este preşedintele firmei Ros Incorporated SUA, specializată in predarea teoretică a cunoştinţelor privind externalizarea şi activitate practică de consultanţă, cu peste 15 ani de experienţă in domeniu.

Carlo Bonifazi - este co-fondator şi vicepreşedinte al Ros Incorporated, cu peste 20 de ani experienţă in diferite domenii tehnologice. A desfăşurat şi condus numeroase procese de externalizare in domenii ca IT, telecomunicaţii şi securitate.

Kevin C. Desouza - predă la Universitatea din Washington, anterior a fost Director al Institutului pentru Cercetări in Domeniul Afacerilor. Este autor printre altele a cărţii "Managing Knowledge with Artificial Inteligence" şi coautor al lucrării "Managing Information in Complex Organizations"

înapoi Publicat în 2008-02-20 Imprimare sus