Omul de după om. Islamul in contextul modernismului şi post-modernismului

Omul de după om. Islamul in contextul modernismului şi post-modernismului

de Dumitru CHICAN

Editura Pastel -Braşov


Cartea "Omul de după om. Islamul in contextul modernismului şi post-modernismu-lui", avandu-l ca autor pe dl. Ambasador prof. Dumitru Chican şi publicată, in 2007, in limba romană, la Editura braşoveană Pastel a fost remarcată şi apreciată de către cititorii din lumea arabă, dar şi de către editori. Astfel, Editura Departamentului pentru Cultură al Guvernului din emiratul Sharja, sub patronajul emirului Sultan Al-Qassimi, a publicat, in luna noiembrie 2008, versiunea in limba arabă a acestei cărţi care, lansată oficial la Targul Internaţional Anual de Carte, la incheierea căruia lucrarea a fost aleasă drept "cea mai bună carte a Targului şi a anului 2008".

La manifestarea editorială din Sharjah au participat 74 de edituri arabe şi străine din 34 de ţări ( SUA, Germania, Franţa, Australia, Norvegia ş.a.) care au expus peste 3.000 de titluri noi, publicate in cursul anului trecut.

Lucrarea oferă o documentată abordare despre Islamul contemporan şi preocupările pentru adaptarea acestuia la imperativele contemporaneităţii şi la dialogul intre culturi şi civilizaţii.

înapoi Publicat în 2009-02-08 Imprimare sus